...forts

Tanken på att kunna planera en lägenhet och investera i designade möbler hade jag förskjutit för längesedan - det fanns ju aldrig någonstans att
ställa dem. Jag har nu bott i den nya lägenheten på 34 kvm i snart ett år. Även detta utrymme har gjort mig tråkigt påmind om begränsningarna och att jag måste organisera vardagen för att inte allt ska trilla över mig. Och först nu har jag upptäckt att det går att tänka inredning och snyggt, även om ytan är liten, och förstått att Ikea inte är ensamma om att erbjuda smarta lösningar för trångbodda.

Det finns andra än Ikea, med hundratalet lösningar för ett mer praktiskt boende, som har slagit mynt av den rådande bostadssituationen.

Fastighetsmäklarna var inte sena med att utnyttja situationen genom att använda ord som låg i luften. "Trendig compact-living-lägenhet" kunde man läsa hyfsat ofta i bostadsrättsannonserna för några år sedan. Men vem känner sig trendig när dammråttorna dyker upp så snart man sugit klart och ställt slamsugaren tillbaka i skåpet?

Hur bor man då praktiskt på 24 eller 34 kvm? Inte är det, som i Ikeas senaste katalog, genom att låta det bli inflation i lagrings- och förvaringssystem. 40-talet boxar i olika storlekar och färger staplade på varandra underlättar varken för sökbarheten eller för minnet.

Läs fortsättning >>